Stalen deuren

Stalen binnendeuren

Wij van Hollemans Homesteel houden van zware kwaliteit. Vandaar ook dat wij onze deuren het liefste van staal maken. Echter door het gebruik van hoogwaardig hang- en sluitwerk zijn onze deuren licht in bediening en oersterk.

Door het gebruik van staal is niets te gek en nagenoeg alles mogelijk. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit alle mogelijke RAL-kleuren en diverse glassoorten. Voor het glas maken wij áltijd gebruik van veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat bij een ongelukje het glas nooit in scherven op de grond valt, wel zo veilig. Stalen deuren bieden wij in drie uitvoeringen aan: scharnierdeuren (of kozijndeuren), taatsdeuren en schuifdeuren.

Metalen deur met glas, op maat gemaakt bij Hollemans Homesteel

Stalen scharnierdeuren

De naam zegt het al: een stalen deur uitgevoerd met scharnieren. De scharnierdeur wordt altijd uitgevoerd met een rank kozijn, waaraan de scharnieren zijn vast gelast. Deze deuren kunnen zowel rechts- als linksdraaiend worden uitgevoerd en draaien één zijde op. Doordat wij een scharnierdeur altijd met kozijn leveren, hoeft u enkel zorg te dragen voor een net afgewerkte sparing.

De sluiting verwerken wij in het kozijn doormiddel van een magneetsluiting. Hierdoor heeft u nooit meer last van openwaaiende deuren en bent u verzekerd van een sterke sluiting. Indien gewenst kunnen wij de deuren ook uitvoeren met een smalle slotkast, zodat de deur bijvoorbeeld als toiletdeur kan worden gebruikt.

Stalen taatsdeuren

Voor een strakke én praktische deur hebben wij voor u de taatsdeur. Heel strak en rank door het ontbreken van het kozijn én nog een heel praktisch doordat de deur naar beide zijden kan worden geopend. Bij taatsdeuren wordt het hang- en sluitwerk verwerkt in de deur, waardoor een kozijn overbodig wordt. Door het soft-close systeem in de taatsdeur sluit de deur altijd weer geruisloos achter u. Ook zijn taatsdeuren te combineren met bijvoorbeeld een vast paneel of bovenlicht.

Tegenwoordig heeft bijna elk huis wel vloerverwarming. Ook dan kunnen wij een taatsdeur plaatsen. Doormiddel van een warmtebeeldcamera kunnen wij de leidingen traceren. Mocht dit geen duidelijkheid geven, dan boren wij alleen de vloerdikte en verlijmen wij de montageplaat. Geen enkel probleem dus.

Maatwerk stalen deur met glas - Hollemans Homesteel
Metalen deuren met glas - Hollemans Homesteel

Stalen schuifdeuren

Het grote voordeel van een schuifdeur is de beperkte ruimte die de deur in gebruik nodig heeft. In tegenstelling tot een scharnier- of taatsdeur heeft de schuifdeur namelijk geen vrije draaicirkel nodig.

Onze schuifdeuren voeren wij standaard uit met een soft-close rail. Dit systeem zorgt ervoor dat de deuren licht in bediening zijn en soepel schuiven. De rail monteren wij aan het plafond, waardoor er op de vloer geen zichtbare geleidingen zijn. Het soft-close systeem zorgt altijd voor een geruisloze en vloeiende sluiting van de deur. Verder zijn de schuifdeuren ook uit te voeren als dubbele deur, voor bijvoorbeeld een kamer-en-suite.

Opdekdeur vervangen

Veel mensen denken dat het vervangen van een standaard opdekdeur voor een nieuwe stalen deur een tijdrovend en prijzig klusje is. Echter vertellen wij u dat dit reuze meevalt. Wij verwijderen eerst uw oude deur en het bovenlicht. Vervolgens plaatsen wij over het bestaande kozijn een nieuw u-profiel van maar 2 mm dik hierdoor gaat er geen ruimte verloren. Het oude kozijn is hiermee perfect afgewerkt en niet meer zichtbaar. In deze nieuwe sparing kunnen wij vervolgens uw nieuwe scharnier-, taats- of schuifdeur plaatsen.

Het grote voordeel hiervan is dat u de vloer niet hoeft te repareren en de wand niet opnieuw hoeft te laten stucen en verven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle deuren die wij voor onze klanten hebben mogen maken.

Stalen deuren met glas in bestaand kozijn (opdekdeur) te Barendrecht - Hollemans Homesteel